Dziś - jak zwykle od poniedziałku do piątku między 9.00 a 17.00 - możecie zaopatrzyć się w piwo w sklepie przy naszym browarze. Co tym razem znajdziecie w lodówce? ... Zobacz więcejPokaż mniej

11 godziny temu

Dziś - jak zwykle od poniedziałku do piątku między 9.00 a 17.00 - możecie zaopatrzyć się w piwo w sklepie przy naszym browarze. Co tym razem znajdziecie w lodówce?

 

Komentuj na Facebooku

O, Witam. jest.

DODO😍

Maciek spojrzy tu, popatrzy tam, zajrzy jeszcze gdzieś indziej... I tak powstaje Pacific 😀 ... Zobacz więcejPokaż mniej

2 dni temu

Maciek spojrzy tu, popatrzy tam, zajrzy jeszcze gdzieś indziej... I tak powstaje Pacific :DImage attachmentImage attachment

 

Komentuj na Facebooku

Nie ma nic lepszego niż Pacific . Maciek na prezydenta ! 🍻

Pamiętacie, jak pisaliśmy Wam o piwie, które przygotowujemy we współpracy z HAYB Speciality Coffee? Przypomnijmy, że chodzi o imperialny porter One of Each, do którego dodaliśmy kawę Gwatemala Ericka Sanchez. Teraz zapraszamy Was na premierę tego piwa! Widzimy się 6 grudnia w Artezan - craft beer pub! Spodziewajcie się wielu kawowych atrakcji 😀 ... Zobacz więcejPokaż mniej

3 dni temu

Pamiętacie, jak pisaliśmy Wam o piwie, które przygotowujemy we współpracy z HAYB Speciality Coffee? Przypomnijmy, że chodzi o imperialny porter One of Each, do którego dodaliśmy kawę Gwatemala Ericka Sanchez. Teraz zapraszamy Was na premierę tego piwa! Widzimy się 6 grudnia w Artezan - craft beer pub! Spodziewajcie się wielu kawowych atrakcji :D

 

Komentuj na Facebooku

Więcej informacji o wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/1309777565891813/

Będą dostępne w sprzedaży butelki (którejkolwiek wersji) ?

ten do tej pory w pubie to był nonBA prawda?

Dawid Mazur

W browarze poruszenie, świeży Pacific właśnie ląduje w butelkach 🙂 ... Zobacz więcejPokaż mniej

7 dni temu

W browarze poruszenie, świeży Pacific właśnie ląduje w butelkach :)Image attachmentImage attachment

 

Komentuj na Facebooku

Czy dziś będzie kilka już w lodówce?

Czy tylko mi się wydaje że ostatnie warki Pacifica były mocniej nasycone ?

Poznaliście już Marsellusa? To piwo zrobi Wam jesień 🙂 🍂🍁🍂 ... Zobacz więcejPokaż mniej

2 tygodnie temu

Poznaliście już Marsellusa? To piwo zrobi Wam jesień :) 🍂🍁🍂

 

Komentuj na Facebooku

proponuje zimową reaktywacje taproomu w piątki... ;)

"zrobi wam jesień" to po polsku?

Czy będzie też Łoles?

Herod w tym roku też z tonką? +

https://i.redd.it/ex7d22kueot11.gif

Looks black and bald to me, most definitely does not look like a bitch.

+ Zobacz poprzednie komentarze

It's a trap! Już w ten piątek ekipa zaprzyjaźnionego pubu Pułapka z Gdańska przyjedzie do Artezan - craft beer pub na kranoprzejęcie!

W jaki sposób pub może przejąć krany, pytacie? To proste! Pułapka wybierze browary i piwa, które poleją się podczas tego długiego jesiennego wieczoru (zaszczytu dostąpią Browar Ziemia Obiecana, Hurtownia Browar Monsters, Browar Funky Fluid, Browar Zakładowy). W menu pojawi się też specjalny koktajl na bazie Jägermeistera.

Widzimy się przy barze od 20.00!
... Zobacz więcejPokaż mniej

2 tygodnie temu

Its a trap! Już w ten piątek ekipa zaprzyjaźnionego pubu Pułapka z Gdańska przyjedzie do Artezan - craft beer pub na kranoprzejęcie! 

W jaki sposób pub może przejąć krany, pytacie? To proste! Pułapka wybierze browary i piwa, które poleją się podczas tego długiego jesiennego wieczoru (zaszczytu dostąpią Browar Ziemia Obiecana, Hurtownia Browar Monsters, Browar Funky Fluid, Browar Zakładowy). W menu pojawi się też specjalny koktajl na bazie Jägermeistera.

Widzimy się przy barze od 20.00!

Przenieśmy się do Gwatemali... Właśnie tam, na wysokości 1700 m n.p.m. na 2,5-hektarowej farmie Ericki Sanchez rosną wyjątkowe ziarna. Były zbierane ręcznie i zasilane wyłącznie naturalnymi nawozami. Gwatemala Ericka Sanchez to kawa myta, ale fermentowana! Dzięki procesowi przedłużonej fermentacji węglowodany z ziarna mogą rozkładać się dłużej - kawa nabiera więcej słodyczy - bez pojawiania się w smaku nut octowych. Ziarna mają bardzo wysoką słodycz i konkretne body, do tego dochodzą nuty czerwonych, lekko kwaskowych owoców, przede wszystkim malin.

Właśnie taką kawę znajdziecie naszym piwie przygotowywanym we współpracy z palarnią HAYB Speciality Coffee w Warszawie. Ziarna trafią do One Of Each - imperialnego porteru (ekstr. 24 alk. 11% vol). Piwo na tej samej podstawce mogliście już wypić na Warszawskim Festiwalu Piwa - tyle że z kokosem i wanilią.

Ziarna, które trafiają do naszego piwa, są wypalone ciemniej niż zwykle – bardziej w kierunku espresso roast niż klasycznie pod filtr. Dzięki temu kawa jest troszkę mniej kwaśna i bardziej czekoladowo-klasycznie kawowa, ale pozostaje wyraźnie owocowa.

Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenago
Odmiana botaniczna: Caturra, Pache
Wysokość uprawy: 1700 m n.p.m
Obróbka: Washed Extended Fermentation
Punktacja: 87/100
Profil sensoryczny: Delicje Malinowe, Mleczna Czekolada, Borówka
... Zobacz więcejPokaż mniej

2 tygodnie temu

Przenieśmy się do Gwatemali... Właśnie tam, na wysokości 1700 m n.p.m. na 2,5-hektarowej farmie Ericki Sanchez rosną wyjątkowe ziarna. Były zbierane ręcznie i zasilane wyłącznie naturalnymi nawozami. Gwatemala Ericka Sanchez to kawa myta, ale fermentowana! Dzięki procesowi przedłużonej fermentacji węglowodany z ziarna mogą rozkładać się dłużej - kawa nabiera więcej słodyczy - bez pojawiania się w smaku nut octowych. Ziarna mają bardzo wysoką słodycz i konkretne body, do tego dochodzą nuty czerwonych, lekko kwaskowych owoców, przede wszystkim malin.

Właśnie taką kawę znajdziecie naszym piwie przygotowywanym we współpracy z palarnią HAYB Speciality Coffee w Warszawie. Ziarna trafią do One Of Each - imperialnego porteru (ekstr. 24 alk. 11% vol). Piwo na tej samej podstawce mogliście już wypić na Warszawskim Festiwalu Piwa - tyle że z kokosem i wanilią. 

Ziarna, które trafiają do naszego piwa, są wypalone ciemniej niż zwykle – bardziej w kierunku espresso roast niż klasycznie pod filtr. Dzięki temu kawa jest troszkę mniej kwaśna i bardziej czekoladowo-klasycznie kawowa, ale pozostaje wyraźnie owocowa.

Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenago
Odmiana botaniczna: Caturra, Pache
Wysokość uprawy: 1700 m n.p.m
Obróbka: Washed Extended Fermentation
Punktacja: 87/100
Profil sensoryczny: Delicje Malinowe, Mleczna Czekolada, Borówka

 

Komentuj na Facebooku

Wrzucicie ziarna na leżakowanie czy zrobicie napar, który dodacie do piwa?

A euroliść nie jest zarezerwowany dla produktów z terenów uni?

Kontrola jakości 😁 Albert sprawdza, czy nasz brown ale z tonką jest już gotowy na to, żeby wyruszyć w świat. Wygląda na zadowolonego... 😉 ... Zobacz więcejPokaż mniej

2 tygodnie temu

Kontrola jakości 😁 Albert sprawdza, czy nasz brown ale z tonką jest już gotowy na to, żeby wyruszyć w świat. Wygląda na zadowolonego... ;)

 

Komentuj na Facebooku

Potwierdzam, dobry :) .

Mhmm tonka 😁😁😁

Czekam na niemętne TIPA, inaczej ostatnio w ogóle piwa nie piję.

Stany lodówkowe uzupełnione? Jeżeli jeszcze nie, to pamiętajcie, że przy naszym browarze działa sklep firmowy. Dziś ostatnia przed weekendem okazja na to, żeby go odwiedzić. Sklep jest czynny do 17. Zapraszamy! ... Zobacz więcejPokaż mniej

3 tygodnie temu

Stany lodówkowe uzupełnione? Jeżeli jeszcze nie, to pamiętajcie, że przy naszym browarze działa sklep firmowy. Dziś ostatnia przed weekendem okazja na to, żeby go odwiedzić. Sklep jest czynny do 17. Zapraszamy!

 

Komentuj na Facebooku

Macie wciąż Ciasteczko w sklepie? A w Pubie też można kupić? :)

Jak w sobotę, czynne?

Płatność gotówką tylko czy kartą też?

:)

chce ciasteczko!!!

Uzupelnialbym

Zaraz będę

+ Zobacz poprzednie komentarze

... Zobacz więcejPokaż mniej

3 tygodnie temu

 

Komentuj na Facebooku

Taproom też czynny?:-)

Właśnie czy jest jakakolwiek szansa kupienia samca na miejscu?

A nie wysyłacie kurierem piwek 🤔⁉️ W Błoniu będę dopiero na święta 😢

Czy Samiec Alfa jest dostepny w sklepie?

Małgorzata Pawłowska wsiadaj w brykę, a potem możesz zajechać do mnie )

+ Zobacz poprzednie komentarze

W listopadowym deszczu przedstawiamy nasze nowe piwo, którego już niedługo będziecie mogli spróbować. Oto trochę ciemniejszy niż jesienny kasztan brown ale z tonką! ... Zobacz więcejPokaż mniej

3 tygodnie temu

W listopadowym deszczu przedstawiamy nasze nowe piwo, którego już niedługo będziecie mogli spróbować. Oto trochę ciemniejszy niż jesienny kasztan brown ale z tonką!

 

Komentuj na Facebooku

Witam. A Browar Absztyfikant nie ma monopolu na tonkę? Pozdrawiam.

Po co ta tonka? Pozdrawiam.

Przed nami pochmurny, jesienny tydzień. Chociaż Tyle możemy zrobić, żeby wprowadzić trochę koloru w Wasze życia 😉 ... Zobacz więcejPokaż mniej

3 tygodnie temu

Przed nami pochmurny, jesienny tydzień. Chociaż Tyle możemy zrobić, żeby wprowadzić trochę koloru w Wasze życia 😉

 

Komentuj na Facebooku

Prawdopodobnie najfajniejsza szklanka w pl krafciku :)

Budzisz się i zdajesz sobie sprawę, że jesteś w lesie. Przed oczami zauważasz coś dziwnego. Coś co wzbudza niepokój i ciekawość jednocześnie... Nagle dociera do Ciebie, że wcale nie jesteś w lesie, tylko w piwniczce Browaru Artezan. Nie otaczają Cię drzewa, tylko beczki. A to, co widzisz, zupełnie nie powinno wzbudzać niepokoju. Tylko ciekawość. Bo Albert i Jacek chcą Cię poczęstować czymś wyjątkowym...

Już w sobotę na Beer Geek Madness, Black and Sour, 9 listopada 2019 poczęstują Cię dwoma piwami: Późne Rokokoko Brett BA (double brown ale z płatkami kokosa BA) i Czarna Wołga (oatmeal stout). Nie bój się ciemności...
... Zobacz więcejPokaż mniej

4 tygodnie temu

Budzisz się i zdajesz sobie sprawę, że jesteś w lesie. Przed oczami zauważasz coś dziwnego. Coś co wzbudza niepokój i ciekawość jednocześnie... Nagle dociera do Ciebie, że wcale nie jesteś w lesie, tylko w piwniczce Browaru Artezan. Nie otaczają Cię drzewa, tylko beczki. A to, co widzisz, zupełnie nie powinno wzbudzać niepokoju. Tylko ciekawość. Bo Albert i Jacek chcą Cię poczęstować czymś wyjątkowym...

Już w sobotę na Beer Geek Madness, Black and Sour, 9 listopada 2019 poczęstują Cię dwoma piwami: Późne Rokokoko Brett BA (double brown ale z płatkami kokosa BA) i Czarna Wołga (oatmeal stout). Nie bój się ciemności...

Dawno nie widzieliście tego piwa? Nie martwcie się! To się może zmienić w każdej chwili. No Worries! wraca w nieco zmienionej wersji - jako IPA chmielona odmianami Rakau i Mosaic. Wyruszcie razem z nami w podróż po Nowej Zelandii... a w każdym razie rozkoszujcie się aromatem nowozelandzkiego chmielu 😉 Butelki już wyruszyły z browaru. ... Zobacz więcejPokaż mniej

4 tygodnie temu

Dawno nie widzieliście tego piwa? Nie martwcie się! To się może zmienić w każdej chwili. No Worries! wraca w nieco zmienionej wersji - jako IPA chmielona odmianami Rakau i Mosaic. Wyruszcie razem z nami w podróż po Nowej Zelandii... a w każdym razie rozkoszujcie się aromatem nowozelandzkiego chmielu 😉 Butelki już wyruszyły z browaru.

 

Komentuj na Facebooku

Ooooooo super :-)

Od progu pub wita gości pięknym słowem "Witam". Nie podoba się? Cóż, każdemu nie dogodzisz 😉 ... Zobacz więcejPokaż mniej

4 tygodnie temu

Od progu pub wita gości pięknym słowem Witam. Nie podoba się? Cóż, każdemu nie dogodzisz 😉

 

Komentuj na Facebooku

Przecież to słowo służy właśnie do tego, żeby witać gości u siebie :)

Kiedyś myślałem, że kto pierwszy napisze u Was pod postem "Witam.", wysyłacie mu browarka. W każdym razie: Witam.

A jaki znacie inny kontekst używania slowa witam niz witanie gości w swoim domu?

Witam.

Witam.

Gdzie jest Dodo?

Browar Artezan Witam.

+ Zobacz poprzednie komentarze

Load more

Gdzie kupić

Kontakt

Browar Artezan

ul. Grodziska 15, hala 10; 05-870 Błonie
(wjazd od ulicy Łąki)

Tel.: +48 535 514 142

NIP: 534 247 4063

biuro@artezan.pl

www.artezan.pl

Witaj! Czy masz ukończone 18 lat?

Przepraszamy Jedynie osoby pełnoletnie mogą przeglądać zawartość tej strony.